Česky English

Horní menu

Fulltextové vyhledávání

Drobečková navigace

Úvod > O obci > Aktuality > Upozornění: V obci se našla použitá stříkačka

Upozornění: V obci se našla použitá stříkačka



Vážení občané,

v obci se našla použitá injekční stříkačka. Občané sami by nalezený infekční materiál sbírat neměli, obecní pracovníci jsou v tomto směru proškolení. Vhodné je nález nahlásit na některé z telefonních čísel Obce, společně s co nejpřesnějším popisem místa nálezu a Obec se o sběr a následnou likvidaci postará.

Pokud však z jakéhokoliv důvodu budete chtít sběr provést osobně, je vhodné dodržovat následující základní bezpečnostní a hygienická pravidla:

  1. Nedotýkejte se přímo injekční stříkačky, pro sběr využijte jako ochranu ruky např. igelitový sáček, papírový kapesník apod.
  2. Při sběru se nedotýkejte jehly, natož pak jejího hrotu, pozor na případné ostré hrany zlomené stříkačky, nejlépe uchopte stříkačku za střed plastového pístu.
  3. Pokud možno vložte stříkačku do plastové lahve či do nápojové plechovky (vždy hrotem dolů). Následně kontaktujte zástupce Obce.
  4. Vždy raději volte možnost zavolat odborníky, jsou vybaveni prostředky na infekční odpad, hygienickými rukavicemi a dezinfekčními přípravky, navíc naplněné kontejnery odvážejí do nemocnice pro jejich bezpečnou likvidaci.